През 1967 г. в сицилианския град Модика е основана компанията Caffe Moak, а името й било избрано в израз на уважение към арабите, които са открили кафето.

Производството на МОАК започва в малък цех с площ от 40 м2 с една машина за печене на кафе Petroncini с капацитет 15 кг, чрез която се изпича 3500 кг кафе. Това е началото на забележителната история на МОАК, в която водеща е страстта към кафето.

Днес специалното оборудване и преди всичко опитът и уменията на „mastri torrefattori“ (експерти по печене на кафе) на МОАК са от основно значение за получаване на добрия баланс при изпичането. От самото начало MОАК възприема системата на отделно изпичане на идентични зърна (system of roasting single variety beans separately). Всеки вид кафе изисква различен тип изпичане поради различния химичен състав и характеристики. Чрез този метод се запазват и подобряват уникалните аромати и качества на отделните видове кафе, като в процеса на смесване се създава перфектна балансирана комбинация.

Опитът и страстта към кафето при МОАК намират приложение в голямото разнообразие от смеси, които да отговарят на всеки вкус – от тези, които предпочитат по-ароматно и деликатно ухание, до тези, които обичат кафе с голям каймак. Целта е да можете да се насладите на уникалното удоволствие от качествено кафе всеки ден – в кафенето, у дома или в офиса.

Свързани продукти